Linkovi

Foto klub "Vinkovci"

Zanimljivosti:
Pocetna stranica
Nesto o klubu
Popis clanova
Izlozbe
Salon Fotografije 2000.
Salon Fotografije 2001.
Linkovi
KontaktiDobro došli na stranice Foto kluba "Vinkovci" !!!                        

O klubu

Izložbe

Salon fotografije

Na ovoj stranici naći ćete neke osnovne podatke o povijesti kluba i sve zanimljivosti vezane uz klub i njegov rad od osnutka do danas.

Ovdje ćete naći informacije o izložbama koje organizira i na kojima učestvuje Foto klub "Vinkovci". 

Salon foografije je najznačajnija izložba koju organizira Foto klub "Vinkovci". Na ovoj stranici ćete naći sve informacije o salonu:kalendar, prijavnicu, uvjete itd...


Ovih dana se dogadja:  

Salon fotografije "Vinkovci 20001"
(20.07. - 05.08.2001.)

Salon fotografije je tradicionalna manifestacija koja se održava povodom dana grada Vinkovaca.
Izložba je otvorena za sve koji se bave fotografijom u svim oblicima uključujući i one nastale na računalu bez obzira na njihovo znanje i status. Teme Salona fotografije "Vinkovci 2001" je slobodna. Sve fotografije trebaju biti poslane do 25.svibnja 2001.godine. Sve ostale informacije kao i prijavnicu možete naći na linku o salonu fotografije "Vinkovci 2001". Nakon ocijenjivanja pristiglih radova koje je obavio mr. Ivan Posavec rezuiltate možete pogledati na stranici o salonu fotografije "Vinkovci 2001"

 

Izložba zagrebčanke Ivone Denk u caffe galeriji "Nostalgija" (06. - 27.03.2001.)

Lutajući po svijetu sa svojim foto aparatom, Ivona Denk se opredijelila za promatranje i fotografiranje ljudi kroz izraze lica, a kako su naša lice "ogledala duše", autorica je u fotografijama dočarala svijet i njegovu dušu. Lutajući s jednog kraja svijeta na drugi, pomno je bilježila susrete s likovima-dušama u Indiji, Nepalu, Tibetu, Meksiku, Kubi i na mnogim drugim mjestima. Hodajući svijetom otvorenih očiju, zabilježila je i otrgla iz zaborava likove koje možete vidjeti na izloženim fotografijama. Pohađajući tečaj fotografije i kasnije ukljućujući se u rad kluba pokazivala je naklonost "čitanja" duša snimajući portrete. Izgarajući na putovanjima na kojima često nalazi, njezin nemiran duh i znalačko oko pronalazi teme za svoje fotografije u licima mladih i starih, raznih narodnosti i nacija. Mirnom rukom profesionalca "amatera" svaki njen povratak uvećavao je broj negativa koje je donosila s putovanja, što je pojačavalo želju za samostalnom izložbom. Uvjeren sam da će joj ova izložba biti podstrek u daljnjem radu.

                                                                             Mladen Bišćan


Druženje fotografa na Antinom Stanu
  (07.07.2001.)


U sunčanu ljetnu subotu članovi vinkovačkog fotokluba pojačani Osječkim i Belomanastirskim fotografima kao i gostima iz Zagreba, našli su se na Antinom Stanu u Ivankovu kao gosti vlasnika, gospodina Ante Perića.  Prvi zadatak je bio potrošiti što veće količine jela i pića u čemu smo postigli iznimne rezultate, a drugi i znatno važniji zadatak je fotografiranje seoskog okružja, a Antin Stan je zasigurno prepun motiva starih šokačkih dvorišta. Osim tih motiva na raspolaganju dvadesetak fotografa  našao sa i jedan fotomodel ( naravno ženski ) koji je svakako upotpunio i uljepšao cijeli događaj.
              
                                     
Izložba Katarine i Ivane Vrh  (veljača 2001.)

 Sestre Katarina i Ivana Vrh nova su imena vinkovačke fotografije, a članovi su Foto kluba "Vinkovci" od 1996. godine. Njihov djed Josip Vrh bio je također poznati vinkovački fotoamater i jedan od pionira fotografije u Vinkovcima. Jabuke nisu pale daleko od stabla...
       Sestre Vrh znaju izdvojiti likovno zanimljive detalje i izraziti ih kutom upadanja svjetla i dorečenom kompozicijom. Na prvi pogled nezanimljivi motivi, istrgnuti iz zanimljive cjeline bizantske arhitekture u Veneciji, ili samo obična vrata zavezana špagom, povećani i znalački stavljeni na sliku zrače novim sjajem. Detalji ograde na mutnoj pozadini ili dio kamene skulpture na monotonom nebu postaju predmetom interesa i glavnim motivom. Autorice motive traže među stvarima koje nisu same po sebi atraktivne, a kada to i učine, puste ih da govore same za sebe ( akt, životinje, neživa priroda ).
        Pejzaži su skladno kadrirani s naglašenom perspektivom, a nekada ostave igru svjetla koju daje nasavršenost objektiva...
        Katarina i Ivana autorice su sličnog senzibiliteta i ljubiteljice fotografije koje obećavaju...
Antun Smajić


Izložba Pavla Cajzeka u "Ataljeu 90" (07.07. 2001.)  

U sklopu salona fotografije "Vinkovci 2001" u "Ateljeu 90" otvorena je izložba poznatog zagrebačkog fotografa i fotoreportera Večernjeg lista Pavla Cajzeka, preminulog 1999., pod nazivom "Priča o Zagrebu - snimio Pavao Cajzek". Autor je svojim dvookim Roleiflexom i stilom i izborom motiva nastavio djelo svog uzora Toše Dabca, a njegov nepograšivi duh za pravim trenutkom omogućio nam je da danas kroz njegove fotografije vidimo kako je izgledao Zagreb šezdesetih i ranije, dok su ulicama i Ilicom još kloparale konjske zaprege. Od običnih stvari Cajzek svojim darom za prepoznavanje veličine običnih stvari, od najobičnijih prolaznika, trgovaca, kočijaša ili policajaca stvara vrijednu dokumantarištičku i umjetničku fotografiju. O sjećanju na autora i njegovu rad govorio je Dražen Bota, a izložbu je otvorio dogradonačelnik Petar Kulić. Svečanosti otvorenja izložbe prisutan je bio i Goran Cakzek, sin autora koji je i sam zaljubljenik u fotografiju.
    
                                                                                            Antun Smajić


 
Foto klub "Vinkovci"...
 
Prva foto izlozba:
U Vinkovcima odrzana je davne 1954 godine...

Prostorije kluba:
prije su bile okviru Doma omladine koji je uništen u domovinskom ratu... 

Prostorije kluba danas:
se nalaze u sklopu Doma tehnike Županijske zajednice tehničke kulture

Adresa kluba je:
Gajeva 18
32 100 Vinkovci

Internet adresa je: 
http:\\free-vk.hinet.hr/fotoklub_vk

E-mail:
foto-klub-vinkovci@vk.hinet.hr